Sphynx i Fokus

Välkommen till Sphynx i fokus, forumet för riktigt korthåriga katter!

Sphynx i Fokus är menat som en mötesplats för människor med samma intresse. Där man kan stötta och rådfråga varandra. Här kan också du som vill lära dig mera om de olika nakna kattraserna, Sphynx, Don Sphynx och Peterbald, få hjälp och information som vi hoppas skall hjälpa dig. Du behöver inte själv äga en katt, bara du är intresserad så finns det plats för dig här! Tillsammans skapar vi en sajt med mycket erfarenheter och information!

Här försöker vi alltid hålla god ton med varandra och försök att inte gå till personligt angrepp. Detta forum vill dock inte främja "huskattsavel" som det blir om man parar en nakenkatt med annan ras. Om de nakna raserna sprids till våra huskatter kan det bli förödande för både de rasrena nakenraserna och huskatterna . Om du medvetet vill avla på oregistrerade nakenkatter så ber vi dig att uppsöka ett annat forum. Sphynx i fokus vill alltså hjälpa till att stärka nakenraserna och främja en sund stark ras.

För det som skrivs på detta forum gäller Ifokus skrivregler samt sunt förnuft och en positiv och trevlig anda. Om du funderar på funktioner i forumet så kan du läsa användarmanualen.

Jag som är Sajtvärd heter Natali Sundkvist. Jag har stamnamnet S*Fylgias. Jag föder upp Cornish Rex och Sphynx. Sphynx intresset startade för flera år sedan. Jag har praktiserat som veterinärassistent under en tid, och har haft katt i hela mitt liv. Jag har nyss gått några genetik kurser (bla för Ylva Stockelberg), och detta ökade mitt intresse för genetik ytterligare. Jag är dock långt ifrån allvetande om våra fyrbenta vänner, så därför är det så bra att finna andra människor som man kan rådfråga. Därför ville jag ta chansen att starta detta forum.

Du kan gärna kontakta mig om du har frågor eller idéer på förbättringar. Du kan även få en länk på sajtens länksida. Du kan också kontakta sajtens medarbetare kissan78, DavidE och ShitGoose.


 

 

Hälsningar Natali Sundkvist med medarbetare.