02. Allmänt om Sphynx

Ny till sphynx-katter!

2018-08-20 12:55 #0 av: heddzz97

Jag har varit väldigt intresserad av nakenkatter ett bra tag nu, men jag har lite funderingar kring rasen innan jag faktiskt skaffar en liten kattunge. Jag undrar hur ni tänker kring folk som säger att det är djurmisshandel att avla på nakenhet. Hur ser ni på detta? Också, om någon har en ung katt för omplacering, så kontakta gärna!

Anmäl
2018-10-06 15:03 #1 av: nypisnina

Att man får tycka vad man vill. Själv brukar jag säga att jag inte anser det som djurplågeri eftersom katterna inte har ont av det. Sen kanske det är rent moraliskt fel eftersom de nakna katterna skulle dö ut om inte människan la sig i, men med tanke på allt som människan lägger sig i så är det här inget skadligt. Det är mycket värre med aveln som får olika hund och kattraser att få hälsoproblem. Katterna själva är underbara, de är lite känsligare än pälskatter  men så länge vi tar hand om dem på bästa sätt så ser jag inga problem med sådan avel. 

Anmäl
2018-11-14 15:17 #2 av: MonicaLagerquist

Så länge det är avel på friska katter som hälsotestas och registras ser jag inga problem.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.