05. Katt humor

Morgon trötta människor-Lathund för katter.

2008-01-06 23:48 #0 av: Natali

För att försörja och ta hand om dig, måste människorna lämna huset varje morgon (oftast innan du tar din första katt-lur). Hjälp dem att komma upp, antingen yla högt, massera deras huvud med klorna, försiktigt hoppa upp och ner på dem, knåda deras mage, spinn, och/eller dregla på dem.

Morgontrötta Människor

På morgonen

För att försörja och ta hand om dig, måste människorna lämna huset varje morgon (oftast innan du tar din första katt-lur). Hjälp dem att komma upp, antingen yla högt, massera deras huvud med klorna, försiktigt hoppa upp och ner på dem, knåda deras mage, spinn, och/eller dregla på dem. Bästa tiden att göra det är 24 minuter innan deras klocka börjar babbla eller ringa. Vi måste skydda dem från oljudet för det kan förstöra deras hörsel.

Vissa morgnar, oftast de människor kallar lördag och söndag, vill människor stanna i säng längre än vanligt. Det tar längre tid än vanligt att väcka. De går motvilligt upp för att ge oss mat och sen återvänder till sängen, hoppas vi ska lämna dem ifred. Det ska inte tillåtas. Sovande människor struntar i oss, vilket är en Dålig Sak, så efter du har ätit din frukost fortsätt med ditt uppdrag att få dem ur sängen.

 

Att väcka människor

Man vet inte varför människor tycker om att sova när det blir mörkt, just när dagen fortfarande är ung och vi (husets herrar) är pigga och redo att leka. Det är känt, emellertid, att sovande människor är tråkiga att umgås med och att de så småningom måste rycka upp sig för att ta hand om våra behov, som att skaffa färsk mat eller vatten eller för att ta fram en leksak som gömt sig under soffan. Nästan alla av dem tycker illa om att bli dragna ur sängen på de s.k. småtimmarna. Några vill t.o.m. låtsas sova fast vi vet att det inte är så, i hopp om att vi ska ge upp och gå vår väg. Envishet är nyckeln till framgång i varje fall.

En effektivt sätt att föryngra en passiv människa är ett "direkt närmande" nämligen att hoppa på sängen och göra en eller flera saker av följande: trampa på, slicka och/eller nafsa på någon synlig del, dra i håret (eller klösa den hårlösa delen), spinna, jama, huvudknuffning, lätta klappar på ögonen, eller leka "Fånga Musen" eller "Herre på Täppan". Om människan försöker gömma sig under täcket, Blir den en jättestor Sängmus och kan behandlas efter det. Detta kanske resulterar i att du blir flyttad från sängen, men nu har du åtminstone människans uppmärksamhet.

Om människan är envis, måste du kanske ta till mer drastiska åtgärder, som att riva ner bilder, välta och tömma en papperskorg, slå ner saker från toalettbordet, sjunga det högsta du kan, eller krypa ihop på människans huvud (ofta det enda som syns). Du håller dig inte bara varm, på det sättet kommer du att märka rörelser från människan, förmodligen även innan den blir medveten om dem. Du behöver nog inte vänta så länge. Ett annat effektivt sätt är att hoppa eller gå på människans mage, där urinblåsan är placerad. Om inte människan har varit på den Stora Vita Vattenskålen under natten kan du vara säker på en snabb reaktion. Kanske går människan upp och gör vad du vill, vanligen användande av ett dåligt språk under tiden.

VARNING: Jag uppmanar er till att inte göra så här regelbundet. För då kommer det sannolikt resultera i att du blir "portad" från sovrummet, i vilket fall blir mycket svårare att få dem att göra som du vill. Krafsande på dörren eller högljudd jamande kanske hjälper i början, men blir troligtvis ytterligare bestraffat med förvisning till bottenvåningen eller ännu värre, kattreseburen!

Naturligtvis, om människan går upp till badrummet under natten, du är fri att få den att göra dina önskemål medan den är för sömnig för att göra motstånd.

 

Relaterade länkar

Av: Natali

Datum för publicering

  • 2008-01-06

 

 

Natali /Natta, Sajtvärd på Sphynx I Fokus.

www.fylgias.com

Anmäl
2008-01-08 14:42 #1 av: Zuzi

..hihi....stämmer sååå bra...!

Anmäl
2008-01-08 16:39 #2 av: kissan78

Haha, hur rätt som helst!!

S*Kattmillas Cornish Rex & Sphynx  
www.kattmillas.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.